К strong> ак чудово, коли сміливо можеш сказати, що все задумане здійснюється, а сили для нових звершень не зменшуються, їх навпаки стає більше. Народжуються геніальні ідеї, робота і життя приносять колосальне задоволення. А натхнення черпається в сім'ї, з її миром і спокоєм. Безумовно, цю стабільність і стиль життя прагнеш зберегти надовго. Я дуже ціную свою незалежність і самостійність, але при всьому цьому хочеться залишитися крихкою, сексуальної і бажаною для чоловіка. Зберігши романтику і спонтанність моментів близькості. P>
І, звичайно, мені зовсім не хочеться хвилюватися через кілька днів затримки і порушувати свій ритм життя зайвими проблемами, пов'язаними з використанням неперевірених і не завжди ефективних препаратів. P >
А між тим самий банальний питання запобігання може внести дисонанс в інтимне життя. Я знаю сім'ї, в яких прохолода і напруженість подружнього життя з'явилася саме через невпевненість у засобах контрацепції. Strong> em> p> Коли не впевнена в способі оберігання, близькості в «небезпечні дні» намагаєшся уникнути, придумуючи виправдання. Так близькість відкладається один раз, потім ще раз. Все це відображається не тільки на відносинах між чоловіком і дружиною, але й на сімейному кліматі в цілому. P> Коли у нас з'явилися діти, я зрозуміла, як багато для мене значать мої рідні. Вони дають мені сили і бажання сміливо дивитися вперед, працювати, здійснювати задумане. P> І щоб зберегти ту стабільність, яка в мене є, я прийняла рішення підібрати ефективний і довгостроковий метод контрацепції. Разом з лікарем ми вирішили, що кращим варіантом для нашої пари буде установка внутрішньоматкової гормональної системи. P> Як-то в розмові з подругами ми торкнулися теми контрацепції. Виявилося, що кожна з нас використовувала різний спосіб. І для кожної він був найоптимальнішим. Але послухавши їх, я ще більше переконалася в правильності свого вибору. Чому? P> Ось, наприклад, презерватив. Ним користується одна подруга і дуже задоволена його простотою і надійністю. Але мені, з моїми індивідуальними особливостями, він викликає дискомфорт. P> Те ж саме стосується вагінального кільця, яким користується інша пара. У мене під час овуляції різко підвищується чутливість та наявність кільця викликало б неприємні відчуття при близькості. Хоча, безперечно, метод ефективний і зручний. P> Внутрішньоматкова гормональна система випускає в порожнину матки гормон, який впливає на ендометрій, що може призвести до того, що місячні стають менш рясними і практично безболісними. strong> em> p> Систему встановлюють на строк до 5 років, але при бажанні знову завагітніти її можна легко видалити і здатність до зачаття той же місяць відновиться, тому що на функцію яєчників вона не впливає і не пригнічує овуляцію. p> До речі, за відсутності протипоказань система дозволена до застосування і у годуючих матерів, і у жінок після 35 років, strong> em> коли деякі оральні контрацептиви використовувати вже небажано. p> Все це я розповіла подругам, але у них залишилося ще багато питань, на які я, напевно, компетентно відповісти не зможу. Краще звернутися до фахівців. P> Потім мова зайшла про ефективність. Як її перевірити? Хто веде статистику? Одна подруга розповіла, що існує якийсь індекс Перля. Він показує коефіцієнт ефективності контрацептиву. P> Дослідження проводяться досить просто: парі пропонують протягом року користуватися тільки одним способом контрацепції. Якщо серед ста жінок, які застосовують один і той же метод, 6 вагітніють протягом року, то для даного методу індекс Перля буде дорівнює 6. Зрозуміло, чим менше число, тим краще. P> Зрозуміло, неможливо передбачити індивідуальні особливості кожної пари, і похибка має місце бути. P> До того ж цифра іноді подвійна - мінімальна показує ефективність контрацептиву при його правильному використанні, а друга - кількість виниклих вагітностей при некоректному використанні. Друга цифра завжди набагато вище. P> Ми вирішили порівняти індекси Перля для наших запобіжників. За статистикою, найменший індекс - 0,1 - у внутрішньоматкової гормональної системи, strong> em> у комбінованих оральних контрацептивів і піхвового кільця - 0,3 - 8. P> У презерватива - 2-15, а у такого популярного способу оберігання, як перерваний статевий акт, індекс Перля досягає 4-18. Так що кожен сам вирішує, що йому потрібно. P> Йдучи із зустрічі, я зрозуміла, як же все-таки важливо вибрати в житті саме свій шлях і слідувати йому, зберігаючи всі, що на цьому шляху знаходиш. < / p> На правах реклами strong> em> p>
Оральні контрацептиви - вибір ще однієї пари - точно не для мене саме через режим прийому. У мене щільний ритм життя і просто не хочеться тримати в голові зайву інформацію і пам'ятати, що кожного вечора треба пити таблетки. До того ж у мене завжди була дуже болюча і рясна менструація. P>