Здоров'я - Жіноче здоров'я

Здоров'я - Жіноче здоров'я

Home Здоров'я - Менструація ШВИДКА ДОПОМОГА У КРИТИЧНІ ДНІ: <br>Тільки <br>вчора ще ..

ШВИДКА ДОПОМОГА У КРИТИЧНІ ДНІ:
Тільки
вчора ще ..

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Т олько вчора ще весела і задоволена життям подруга завітала на чашечку кави вся в сльозах. Почервонілі очі, обличчя опухле, і вся нервово-сіпатися. Через півгодини стало ясно, що у подруги: чоловік - мерзотник, діти зовсім відбилися від рук, на роботі повний кошмар, погода - гірше не буває. "Чи ти бачив коли-небудь таку жахливу погоду, сонця майже місяць не було ?!!" І плюс до цих всіх нещасть на серці, ніби камінь якийсь важкий, почуття, ніби скоро відбудеться щось жахливе.
накапала я їй валер'янки, і стала з'ясовувати подробиці:
- Чим же тобі чоловік не догодив? Ви ж з ним душу в душу живете!
- Не знаю! Вчора навіть не поцікавився, як у мене справи на роботі. Не похвалив вечерю ...
- А що, зазвичай розпитує і хвалить?
- Так, ні, начебто ...
- Так чого ж ти засмутилася?
- Не знаю ... Знайшла щось ... Все всередині тремтить.

Нарешті у мене в голові прояснюється:
- У тебе місячні коли почнуться?
- Здається, через дня два-три. А що?
- Нічого. Вітаю, в тебе ПМС. Через це і нервуєш на порожньому місці. Не хвилюйся, через кілька днів все пройде.
Через тиждень подруга була знову весела і задоволена життям:
- Чоловіче-то мій, зараза, знову вдома не ночував! Ну, я йому покажу, де раки зимують!

Про передменструальному синдромі (ПМС) , чули багато хто, але в точності, що це таке мало хто знає. При цьому він знайомий більшості жінок. Багато хто з нас за кілька днів (від 1-14) до початку місячних скаржаться на:

- тягнучі болі внизу живота,
- хворобливість і нагрубання молочних залоз,
- набряклість і постійну спрагу,
- порушення ритму серця і болі в області серця,
- поганий апетит, а іноді зовсім навпаки непереборне бажання поїсти,
- запаморочення, нудоту,
- підвищення температури тіла, озноб .

У цей період жінки відчувають не тільки фізичний дискомфорт, а й можуть відчувати:

< p> - дратівливість,
- агресивність,
- стан депресії,
- плаксивість,
- погіршення пам'яті,
- порушення сну,
- різке підвищення або зниження сексуальності.

Ці симптоми зникають одразу після того, як наступає менструація або в перші дні після. Саме цей стан медики називають передменструальний синдром (ПМС).

Часто можна почути в розмовах дамських:
- Що це з Оленкою? Як з ланцюга зірвалася!
- Не звертай уваги, у неї ПМС!

За даними вітчизняних дослідників, передменструальний синдром частіше буває у жінок від 26 до 45 років, причому чим старше вік, тим більше схильність до тяжких проявів цього хворобливого стану. Також ПМС частіше спостерігається у жінок розумової праці, за наявності професійних шкідливостей, а також при хронічних захворюваннях різних органів і систем.

Причини ПМС

Вважається, що ПМС починається через гормональний порушення, а саме, через підвищений вміст жіночих статевих гормонів в крові. Одночасно відбувається зміна стану вегетативної нервової системи. Існує точка зору, що тягне біль внизу живота з'являється тому, що менструація в матці вже почалася, а шийка матки ще не розкрилася. При цьому матка розтягується від крові і слизової оболонки, які повинні вийти. Таке розтягування і приводить до болів.

ПМС - це типово жіноча нездужання, пов'язане з пристроєм нашого організму. Від щомісячних змін нашого гормонального фону ми, звичайно, (на жаль) позбутися не в силах, зате можемо полегшити неприємне стан.

11 способів позбутися від передменструального синдрому

1) Відвідаєте фахівців-лікарів:

гінеколога, оскільки ПМС пов'язаний з порушенням рівня жіночих статевих гормонів,
при емоційних порушеннях бажано проконсультуватися з психоневрології,
відвідайте ендокринолога, порушення в щитовидній залозі може посилити прояви ПМС. < / p>

2) У залежності від звичайних проявів ПМС і від його тривалості жінка може п одобрать собі препарати , і починати їх прийом за 2-3 дні до звичайного виникнення синдрому:

при сильних болях вам допоможуть: но-шпа, баралгін, анальгін, Нурофен .
прийом протизаплідних пігулок одночасно позбавить від ПМС.
беллоід або белламінал спрямовані на нормалізацію роботи вегетативної нервової системи і добре попереджають розлади серцево-судинної, травної, сечової систем при ПМС.
найпростіші заспокійливі засоби (від пустирника до димедролу) нормалізують роботу центральної нервової системи при ПМС.

3) Важливо дотримуватися деякі принципи харчування: < p> Обмеження:

зменшіть вживання кави, міцного чаю;
обмежте споживання рідини взагалі (але не менше 1,5 літрів рідини на день!);
вживайте менше солі;
зменшіть в раціоні кількість продуктів з високим вмістом калію: родзинок, кураги , печеної картоплі;
будьте обережні з шоколадом: він частішає серцебиття;
намагайтеся поменше є жирних продуктів;
виключіть з раціону прянощі, гострі приправи, алкоголь,
вживайте менше молочних продуктів, червоного м'яса.

Рекомендації:

За принаймні за тиждень до настання менструацій і під час них у раціон харчування повинно входити велика кількість кальцію. Він міститься в свіжих зелених листяних овочах: шпинаті, салаті, капусті, петрушці, зеленій репі.
Обов'язково призначаються полівітаміни, особливо що містять вітаміни групи А, В і Е.
Також важливі і солі магнію, що містяться в морських продуктах, зернових і в горіхах. Спаржа навесні, полуниця влітку, огірки восени і взимку пастернак дадуть оптимальне поєднання необхідних мікроелементів. Магній зніме дратівливість і втому, позбавить від депресії;
Добре діють при ПМС заспокійливі засоби: пустирник; валеріана; склянку молока з ложечкою меду; чашка чаю з м'ятою. М'ята (перцева) покращує обмін речовин, володіє протисудомними заспокійливим і знеболюючу дію;
Журавлинний сік, будучи природним сечогінним, зменшить відчуття неприємного розпирання в животі
Відвар з листя малини (або додати їх до заварювати чай) ефективний при надмірно рясному менструальному кровотечі.

4) Не менш важливим для профілактики ПМС є повноцінний відпочинок і сон. Спати краще всього в прохолодній кімнаті. Висипайтеся і побільше відпочивайте до початку і під час менструації.

5) Більше гуляйте, дихайте чистим повітрям, але не перевантажуйте свій організм.

6) Постарайтеся менше курити.

< span style = "font-weight: bold; font-style: italic;"> 7) Вранці та ввечері приймайте контрастний душ. Завершуйте процедуру прохолодною водою. Предменструальное напруга допоможе перенести 15-хвилинна ванна з температурою води 38-39 градусів з відваром трав м'яти перцевої, ромашки аптечної і Шандра звичайної (1:1:1). Після цього втріть у поперек або в скроні масло лаванди або полину лимонної.

8) Намагайтеся поменше переживати і нервувати. Створіть навколо себе гарну обстановку, яка допоможе вам розслабитися.

9) Під час ПМС, як і в Протягом усіх місячних не можна відвідувати лазню з першого по останній день. Висока температура може спровокувати сильні болі, а менструація затягнеться. Якщо ви не впевнені у своєму організмі, краще не ризикуйте (це відноситься до жінок страждають міомами і ендометріозом).

10) Регулярні фізичні вправи підуть вам на користь. Але врахуйте, що займатися можна тільки на кардіотренажерами, виконувати силові вправи верхньою частиною тулуба, бігати підтюпцем. Заняття збільшують приплив кисню у всьому організмі, підвищують тонус і під час і після занять виділяється "гормон гарного настрою".

1911 ) Для зміцнення нервової системи хороша дихальна гімнастика і релаксація. Розслабляйтеся, закривши очі, сконцентруйте увагу і постарайтеся мислення прогнати недугу.

Вправа по релаксації для зменшення вираженості
передменструального синдрому

1. Лягти на бік, згорнувшись клубочком у позу плоду (або "поза ембріона").

2. Розташувати, зчепивши великий і другий пальці розташованої зверху ноги, на область ахіллового сухожилля ноги, що лежить на підлозі.

3. З заплющеними очима протягом декількох хвилин повільно розгойдувати своє тіло вперед і назад, натискаючи пальцями однієї ноги на точки гомілки другий (в області ахіллового сухожилля знаходяться точки, вплив на який сприяє нормалізації менструальної функції, а також заспокоєнню нервової системи, зменшення відчуття втоми і нормалізації травлення і сечовиділення).

4. Повернутися на інший бік і повторити те ж саме іншою ногою. Важлива концентрація уваги на собі, своїх думках і відчуттях під час цих розгойдування.

5. Наприкінці вправи лягти на спину з закритими очима і спробувати якомога глибше розслабитися.

Передменструальний синдром у більшості випадків можна звести до мінімуму неприємностей або ліквідувати взагалі. Головне - робити домашні заходи щодо його попередження та лікування, а в разі їх невдачі звернутися до лікаря!

Останнє оновлення ( Субота, 15 травня 2010, 22:29 )  
Реклама2
Регистрация доменного имени. . Смотрите на сайте продать автомобиль.