У мене була поважна причина прийти на інтерв'ю з температурою. Два тижні я «діставав» Авшалумова, щоб домовитися про зустріч. Але постійно зайнятий Олександр Семенович незмінно переносив аудієнцію «на завтра». У той день, коли він твердо погодився поговорити, я ковтав аспірин, лежачи в ліжку.
- От що, дорогий мій, - Авшалумов взяв мене за руку і потягнув у процедурну, - давайте спочатку полікуватися, а справи трохи почекають. Це моя умова. Сьогодні, обіцяю, я нікуди від вас не втечу. P>
Про те, що в Клініці кібернетичної медицини лікують швидко і ефективно, я знав і раніше, за відгуками своїх колег-журналістів, які сюди зверталися. Але що настільки швидко, зрозумів тільки лежачи на кушетці. Протягом двох годин, що я був під крапельницею, симптоми застуди виходили з мене, як пара з киплячого чайника. Спочатку перестала боліти голова, стало легше ковтати. Коли ж дбайлива медсестра закріплювала на руці ватку зі спиртом, я вже дихав, що називається, повним носом. P>
- Олександр Семенович, у вас всіх тут так лікують: дві години, і пацієнт здоровий? span> p> blockquote>
- На жаль, немає. З вашим грипом можна було розібратися і швидше ... Жартую, звичайно. А якщо серйозно, терміни перебування в будь-якій клініці залежать від точності діагнозу. Якщо обстеження проведено не в повному обсязі, ніякі ліки не допоможуть. Красномовним прикладом служать ті нещасні, що роками не можуть одужати. Це при тому, що можливості сучасної медицини воістину великі. P>
- Великі, але недостатні? Чого ж їй в такому випадку не вистачає? Span> p> blockquote>
- Відсутність системного підходу до пацієнта. Це - головне. Ну і, звичайно, грамотні фахівці сьогодні велика рідкість. Що називається, штучний товар. Тому до підбору кадрів ми ставимося дуже серйозно. P>
По-друге, навіть найбільш досвідчений лікар у своїй роботі обов'язково повинен спиратися на точні й інформативні методи дослідження. Бачити всю картину хвороби, а не лише причину тих симптомів, які лежать на поверхні. І тут, я можу без удаваної скромності це стверджувати, ми - лідери. P>
У нас застосовується запатентований метод діагностики клітинного метаболізму ( ДКМ), що не має аналогів у світі. span> Він дозволяє виявляти навіть приховану патологію. Тобто заздалегідь попереджає лікаря про те, що загрожує хворому в самий найближчий час. P>
- Наприклад, інсульт, інфаркт ?.. span> p> blockquote>
- Будь-які можливі порушення. Від незначних до перерахованих вами «катастроф» в організмі. ДКМ входить в усі програмні обстеження, які ми проводимо. P>
- Що таке програмні обстеження? Span> p> blockquote>
- Це свого роду алгоритми пошуку першопричини хвороби. Тобто такий набір діагностик, які дозволяють отримати найбільш важливу інформацію про стан здоров'я людини. Їх у нас багато, і називаються вони, як правило, за основною скаргою або основного захворювання пацієнта: «Життя без гіпертонії», «Життя без астми», Життя без псоріазу »і т.д. Всі ці програми створені на базі «Золотого стандарту діагностики» ... span> p>
Головний принцип «Золотого стандарту» полягає в тому, що незалежно від захворювань і скарг, з якими пацієнт до нас звертається, ми проводимо йому комплекс з 15 різних обстежень, що дозволяє отримати повну картину стану його здоров'я. Ці дані аналізуються системно, і потім для кожного пацієнта розробляється індивідуальна стратегія терапії. P>
Така діагностика сильно знижує ризик можливих помилок при виборі лікування ... p>
- Є такий анекдот, де китайця лікували від жовтяниці ... span> p> blockquote>
- У житті, на жаль, це не так смішно. Наведу вам такий приклад. Нещодавно працювали з пацієнтом, який протягом багатьох років жив з діагнозом «гіпертонічна хвороба» span>. Його страшно мучила задишка і болі в області серця. Невідомо, як би склалася його подальша доля, не потрап він до нас на діагностику. Ось, погляньте на його діаграму. P>
Незважаючи на тривалість і тяжкість захворювання, серце в нього насправді було практично здоровим. Основними факторами причинними гіпертонії span> виявилися наднирники, печінка, нирки, судини, кишечник, щитовидна залоза, легені і т. д. Ось з них -то ми і почали. Через чотири дні він подзвонив мені додому і буквально кричав у трубку: «Лікарю, я сьогодні спав на лівому боці». А через двадцять днів ми виписали його з тиском 130/80. Про свої кризах під 200 він більше не згадує. P>
точно в дев'ятку span> p>
Слухаючи Олександра Авшалумова, я чомусь згадав, як одного разу виявив у себе на тілі велике червоне пляма. Вирішив, що це псоріаз, span> і буквально втратив сон, поки лікар з районного КВД не заспокоїла, що це звичайний рожевий лишай. Він сам пройде через два-три місяці. Тільки після цих слів мої нерви прийшли в порядок. P>
- Олександр Семенович, ось приходить до вас людина і запитує: «Лікарю, що з мною? ». Як скоро ви зможете йому відповісти? Span> p> blockquote>
- Усі обстеження займає не більше трьох-чотирьох годин. По суті, на цей час людина може відпроситися з роботи або приїхати на діагностику у вихідні дні. Після обробки даних ми дзвонимо пацієнту, і в зручний час він приїжджає за готовими результатами. Отримує письмові рекомендації і, якщо необхідно, то наше лікування в умовах денного стаціонару. P>
ЗОЛОТИЙ СТАНДАРТ ДІАГНОСТИКИ span> p> blockquote>
* Лікарський огляд (первинна консультація) p>
* УЗД внутрішніх органів p>
* Діагностика клітинного метаболізму (ДКМ) p>
* Класична електрокардіограма < / p>
* ЕКГ високого дозволу p>
* Дослідження варіабельності серцевого ритму p>
* Загальний аналіз сечі p>
* Загальний аналіз крові p>
* Докладний біохімічний аналіз крові p>
* Виявлення у пацієнта інфекційних агентів (бактерій і вірусів) по крові p>
* Виявлення у пацієнта інфекційних агентів (бактерій і вірусів) за мазком p>
* Аналіз крові на гормони p>
* Аналіз крові на гепатити p>
* Мікроелементний аналіз волосся або нігтів p>
* Заключна бесіда з пацієнтом після системного аналізу лікарем отриманих даних з видачею рекомендацій у письмовому вигляді. p>
- Лікування у вас теж «золоте»? Хоча, чесно кажучи, після того, як ви мене «воскресили», я в цьому навіть не засумнівався. Span> p> blockquote>
- Знаєте, нещодавно була в нас пацієнтка, яка сказала мені те ж саме: «Ви мене воскресили». Вона довго і безуспішно лікувалася від артриту. Відчувала сильні болі в суглобах, насилу пересувалася по квартирі. Ми провели діагностику і з'ясували, що плюс до звичайних змін, характерним для артриту, у неї в організмі виражене перевищення рівня кадмію. P>
Причому ні мало, ні багато в шість разів - це показав аналіз на мікроелементи. Коли підключили до лікування препарати-абсорбенти, що дозволяють вивести з організму важкі метали, жінка відразу ж пішла на поправку. P>
АНГЛІЙСЬКА ПАЦІЄНТ < / span> p>
В англійців є такий афоризм: хворий потребує догляду лікаря. І чим швидше він іде, тим краще ... Правда, ті, хто особисто знайомий з принципами кібернетичної медицини, таких жартів вже не розуміють .. . P>
- Це правда, що у вас лікувалася англійка, якої ви «прибрали» пухлину молочної залози без операції? Span> < / p> blockquote>
- Так, у однієї мешканки Лондона нам вдалося «розсмоктатися» досить велику доброякісну фіброаденому розміром 3x4 см. І це далеко не єдиний випадок. Якщо ви використовуєте в своєму арсеналі все найкраще, що має сучасна медична наука, а не дотримуєтесь нехай загальноприйнятим, але малоефективним методиками. P>
- Як у Жванецького: таблетки ті, що є, або ті, що лікують ?.. span> p> blockquote>
- Ось саме ті, що лікують! І ліки, і методики, і методи, і схеми ... Клініка, де ви знаходитесь, платна. Якщо у своїй роботі ми будемо все робити по-старому, вона перестане існувати. До того ж основна маса наших колишніх хворих - люди вже здорові. Вони прикріплені до обслуговування в клініці, щоб у випадку, допустимо, того ж грипу не «Бюлетень» тиждень, а займатися своїми справами. Ті ж, хто приходить вперше, частіше дізнаються про нас по «сарафанне» радіо. P>
- І які новини воно сьогодні передає? span> p> blockquote>
- Ми досягли дуже високих показників: ефективність лікування хронічних захворювань і станів, що не вимагають екстреного хірургічного втручання у нас більше 85%. Погодьтеся, це дуже висока цифра. І це при тому, що тривалість терапевтичного курсу в умовах клініки, як правило, не перевищує 15-20 днів. P>
span> p>На правах реклами span> p>