Здоров'я - Жіноче здоров'я

Здоров'я - Жіноче здоров'я

Home Здоров'я - Спосіб життя Домашній лікар: <br> <br>   Здавалося ..

Домашній лікар:

Здавалося ..

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
До азалось б, придбання пухнастого кошеня, грайливого цуценя чи рибок нічого, крім клопоту, нам не приносить. Адже вони, крім того, що регулярно хочуть їсти, вимагають до себе уваги ще і ласки. Тим не менше ми чомусь з маніакальною завзятістю заводимо цих утриманців і, незважаючи на їх прокази та витівки, обожнюємо їх.

Ви тільки згадайте свої відчуття, коли у вас на руках раптом виявляється абсолютно беззахисний маленький муркотять грудочку? Приплив ніжності? Так. Почуття розслаблення і заспокоєння? Безумовно. Не можна обійти увагою і відчуття так званої «психологічної свободи», коли тільки з чотириногим вихованцем (будь то кішка або собака) можна не боятися бути такою, яка ви є насправді, і при цьому не ризикувати бути їм незрозумілою або відкинути. Адже тварина все одно буде любити вас, причому абсолютно безкорисливо і віддано, просто за те, що ви поруч.

Але, крім своєї любові, тварина, навіть якщо ви самі того не припускаєте, буде лікувати вас. Так, так, саме лікувати. До речі, на Заході, взявши цей факт на озброєння, сьогодні створюється навіть окрема галузь медицини, яка передбачає лікування різних захворювань людського організму за допомогою домашніх тварин. Назва її - пет-терапія, що в перекладі з англійської (мова йде про приставці «пет») означає «улюбленець».

Ви можете скільки завгодно саркастично посміхатися з цього приводу, але, думається, з фактами все ж таки сперечатися не будете. А вони-то якраз і говорять про те, що, наприклад, кішки є самими знаменитими терапевтами.

По-перше, вони якимось чином здатні чудово знижувати підвищений артеріальний тиск і зменшувати серцебиття.

По-друге, зменшують ризик повторного інфаркту міокарда.

По-третє, « оберігають »своїх господарів від всяких недуг і хвороб.

Напевно, не даремно в народі кажуть, що кішка завжди знає, що і де болить у її господаря, і тому, якщо прийде до нього, то обов'язково ляже саме на те місце, де у того щось не так. Особисто моя кішка, коли мені доводилося довго засиджуватися вечорами за роботою і лягати з головним болем, кожен раз в цьому випадку взгромождалась до мене на голову у формі підкови і таким чином проводила зі мною всю ніч. Вранці я прокидалася від відчуття чогось важкого на моєму голові і, виявивши кішку, перший час навіть сердилася на неї. Але потім почала помічати, що кішка приходить до мене тільки в тих випадках, коли мені нездужає. Так само вона приходила до мене, коли я відчувала біль у ногах або серце.

Напевно ви знаєте і про існування повір'я, яка говорить, що ніби в нову квартиру для того, щоб жилося в ній щасливо, треба перш за все пустити кішку, а вже потім заходити самим з усіма атрибутами сучасного життя. До цього можна ставитися і жартівливо (не інакше, як до нікчемних традиції), і цілком серйозно. Хоча, на мій погляд, в цьому повір'я все-таки щось є.

У меншій мірі даром лікування володіють інші поширені домашні улюбленці - собаки. Чи знаєте ви, що слина цих чотириногих волохатих сусідів містить антисептик, який справляється з багатьма інфекціями і нагноєннями не гірше знахарськими мазей? Тому нічого дивного немає в тому, що після «зализування» вашої ранки, терміни її загоєння помітно скоротяться. А от історики стверджують, що ніби-то Катерина II, яка страждала артрозом колінних суглобів (який проявляється болем і втомою в ногах), завжди брала до себе в ліжко левреток (це такі маленькі собачки), стверджуючи при цьому, що вони не тільки полегшують її стан, але і сприяють більш спокійному і здорового сну.

До речі, у наш час суцільної комп'ютеризації, коли не тільки ми - дорослі, але навіть наші діти перестали грати в галасливі ігри і весь свій вільний час проводять або перед телевізором, або перед комп'ютером, саме наш чотириногий улюбленець здатен змусити нас піднятися з-за робочого столу або з дивана, щоб прогулятися з ним. А якщо врахувати, що вчиняти променад слід не менше двох разів на день (вранці і ввечері, причому в будь-яку погоду), то господар собаки незалежно від того, хоче він того чи ні, змушений не тільки рухатися, здійснюючи піші прогулянки зі своїм «молодшим »другом, але й поглинати свіже повітря собі на благо. Скажіть, хіба це не ідеальне ліки?

Можливо, що вам буде не безинтересно дізнатися, що допитливі американці провели ряд досліджень, результатом яких стало офіційний дозвіл знаходження собак в медичних клініках, практикуючі лікарі яких в один голос стверджують, що з появою псів їхні пацієнти стали помітно швидше йти на поправку. До того ж, кудлаті лікарі допомагають хворим також подолати лікарняне самотність і відчуження. І дійсно, з ким ще можна поділитися наболілим або попліткувати і при цьому бути впевненим у тому, що далі цього співрозмовника нічого не піде?
< br> Почуття психологічного комфорту приносить появу в будинку і офісі акваріумних рибок. Дивлячись на водний простір, в якому плавно пересуваються водоплавні, мимоволі починаєш як би абстрагуватися від зовнішнього світу з його заморочками і проблемами і впадати в стан якогось трансу і душевної рівноваги. До речі, ви схильні частим стресів і депресії, то обов'язково заведіть у себе акваріумних рибок - вони відразу приведуть ваші нерви в порядок. А до того ж до цього, ще й підкоригують мікроклімат вашого приміщення, захищаючи тим самим вас ще й від інфекційних захворювань верхніх дихальних шляхів.

Останнє оновлення ( Субота, 15 травня 2010, 22:20 )