Здоров'я - Жіноче здоров'я

Здоров'я - Жіноче здоров'я

Home Здоров'я - Спосіб життя ТАНЕЦЬ ЖИВОТА (Bellydance) - ТІЛЬКИ КОРИСТЬ: <br> <br>   Bellydance ... В. .

ТАНЕЦЬ ЖИВОТА (Bellydance) - ТІЛЬКИ КОРИСТЬ:

Bellydance ... В. .

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
B ellydance ... У пам'яті спливають зніжені одаліски, хтиві власники гаремів, намистинки, перекочується на шовку костюма танцівниці. Стародавній Схід. Між тим, те, що сьогодні мають на увазі під танцем живота, лише віддалено нагадує або зовсім не має до цього, древньому фольклорному танцю майже ніякого відношення. У більшості випадків сучасний, розташований на Заході, танець живота - щось, що виникло із сплаву змінених до невпізнання традицій, голлівудських шаблонів, комерції та фантазій про Сході. Тим не менше, засуджують погляди справжніх знавців східній історії ніколи не завадять нам насолоджуватися танцем, а чоловікам - насолоджуватися танцюючими нами. Отже, починаємо.

1. Переваги.

У 19 столітті мандрівники спеціально приїжджали на Схід помилуватися цим танцем: хвилясті рухи рук, неймовірну швидке погойдування стегнами, все тіло, що згинаються у хвилі ... Танцівниця майстерно володіє своїм тілом. Вона по-справжньому гнучка. Складні, швидкі рухи тазової частини тіла поступово розвивають внутрішні, «глибокі» м'язи тазу, які важко розробити звичайним фітнесом. Крім того, такі рухи активізують і нормалізують кровообіг у цій частині тіла, і вся репродуктивна система починає працювати краще. Оцініть значимість цього моменту для жінки! Від тренуванні до тренування ваша талія стає тоншою, прес - сильніше, сідниці - більш пружними. Та й целюліт починає здавати свої позиції. Але зміна фізичного вигляду - не головна перевага цього танцю. Танцююча bellydance жінка починає повністю приймати своє єство, стає більш жіночною на всіх планах: енергетичному, гормональному, духовному. Такий вже цей танець, придуманий жінками для жінок. Ще один значимий нюанс - танець живота - найдавніша система, підготовити жінку до пологів.

2.Составляющіе. < / p>

Як правило, танець живота становлять кілька базових елементів.

< span style = "font-weight: bold;"> Руху стегнами включають в себе:

- хвилю: стегна малюють коло, як у бічній, так і у фронтальній площині,
- вісімку: стегна вимальовують цю цифру,
- скручування: стегна повертаються максимально вправо і вліво навколо осі корпусу, плечі і коліна нерухомі.

Грудьми виконуються:

- хвилі: круговий рух грудьми в профіль малює коло зверху вниз або знизу вгору у фронтальній площині або у вертикальній.
- кола : руху знову ж таки можуть проходити в різних площинах, корпус може залишатися нерухомим чи нахилятися.
- вісімки: грудьми, також, як і стегнами, описуються ця цифра, можуть бути зовнішні чи внутрішні.
- дуги: груди робить половину кола через перед або спину.
- скрутки: при нерухомих голові і стегнах грудна клітка повертається вправо і вліво навколо осі корпусу.

У цьому танці існують удари і скиди. Удар - це різке рух з максимальною амплітудою і напруженими м'язами, скидання звичайно треба після удару, м'язи розслабляються. Ці рухи використовуються при рухах стегнами. Існують, наприклад, удари стегнами зі скручування.

Ще одне базове рух - тряска. Існують колінні і п'яточні трясіння, а також трясіння- гойдалки. По суті, це швидкі потряхіванія (руху вгору-вниз) певними частинами тіла, з дуже великою швидкістю. Наприклад, бічна тряска виконується так: стоїмо прямо, ноги на ширині ступні, коліна розслаблені і трохи зігнуті, сідниці втягнуті. Випрямляє ноги настільки, щоб стегно здійснювало невеликий удар убік.

Сьогодні при танцях живота можуть використовуватися шаблі, свічки, шарфи і навіть канделябри! Палиця може балансувати на голові, грудях, стегні, причому в процесі танцю. Це вміння вимагає неабиякого майстерності. У шарф можна закутуватися або зробити його своїм партнером по танцю. Танець з канделябром - це найдавніший танців з предметами. Величезний канделябр встановлюється на голові танцівниці. Він повинен залишатися нерухомим протягом усього танцю!

3. Забобони.

Ви надихнулися? Вам вже хочеться закутатися в хустку, одягнутися в розшитий бісером ліф, пояс і спідницю (традиційно використовується костюм) і вразити всіх своїми рухами? Але танець здається таким складним ...

Відкиньте всі сумніви, bellydance - танець для всіх!

Йому не заважає ваша вага: дуже мало хто з дійсно знаменитих танцівниць володіють ідеальним тілом, а норма для цього танцю - деяка пишнота.

Ваш вік також не перешкода: танець живота - не дівочий танець, і вважається, що танцівниця розцвітає з роками.

Крім того, bellydance не включає в себе складних акробатичних трюків , які можуть бути нездійсненними для людей, які мають проблеми зі здоров'ям.

Відсутність танцювального досвіду? Це навіть добре , ваше сприйняття, подібно дитячому, буде свіже, а попередньої підготовки цей танець не вимагає.

А думка про те, що по-справжньому танцювати bellydance можуть тільки народилися на сході - не більш ніж забобон . Більш того, саме на Сході одні з високооплачуваних танцівниць - наші співвітчизниці.

Боязнь здатися ніякової - це не тільки ваш індивідуальний страх. Повірте, 99 відсотків тих, хто прийшов з вами в групу точно також соромляться себе. Та й вчителі танцю не народилися з канделябром на голові.

4. Освіта танцю живота.

Навчитися танцювати можна самостійно і в школах танцю. Переваги шкіл, звичайно, це наявність вчителя, який показує і поправляє вас. Але якщо у вас в місті немає шкіл bellydance, або у вас немає можливості їх відвідувати, навчитися самостійно цілком реально. На сайтах, присвячених східному танцю, можна подивитися виступи і уроки в режимі он-лайн, а також замовити касети та диски - самовчителі. Шкіл і груп, навчальних bellydance, також незліченна кількість, залишається лише попорпатися в Інтернеті, почитати форуми і вибрати відповідний. Якщо ви знайшли подібну групу у себе в фітнес - клуб, врахуйте, що часто відбувається там, спрямоване на поліпшення фізичного вигляду і роботу з м'язами. Тому, якщо хочете вникнути в тонкощі цього танцю, краще вибрати спеціалізовану школу.

А на закінчення - історія Олександри Чернишової, дівчата, дуже хтів танцювати bellydance:

- Мені практично з дитинства подобалося дивитися на танцюючих bellydance дівчат. Але коли дивишся на них, переймаєшся їх досконалістю і думаєш, що самої так танцювати ніколи не вийде. У 15 років я поїхала відпочивати до Єгипту. І там потрапляла кілька разів на виступи. Що-то ймовірно, відклалося в пам'яті, але згадати захотілося тільки через 2 роки, коли до рук потрапив диск з турецькою музикою.

- Турецька музика підходить для цього виду танцю?

- У тому - то й річ, що ні, тому коли наступного разу я поїхала до Єгипту, я набрала там купу національної музики, і ось тоді почала займатися серйозно.

- Ти почала відвідувати якісь заняття?

- Ні, спочатку я згадувала те, що бачила в Єгипті. Потім у мене з'явилися відео з уроками та майстер-класами знаменитих танцівниць.

(Зауважу, що Олександра вже тоді, маючи в активі тільки самостійні заняття, почала брати участь у фестивалях танцю і виступати приватним чином).

- Ти взагалі не вчилася в школах танцю?

- Ні, після декількох років я потрапила до школи до відомої танцівниці. Буквально через пару тижнів муштровкі вона стала рекомендувати мене для виступу на професійній сцені.

(Тепер Сашу постійно запрошують з сольними виступами. Bellydance з захоплення перетворився на джерело постійного доходу).

- І не тільки доходу, але і неймовірного драйву. Виступати, бачити, як тебе беруть, постійно вдосконалюватися - це дає такий заряд енергії!

- Як досвідчена людина, скажи, що, крім драйву, може дати танець живота? І що він дає особисто тобі?

- Повне розкріпачення. У процесі навчання знімається безліч внутрішніх затисків, тіло розслаблюється, і життєва енергія починає циркулювати вільніше. Що ще? Впевненість у собі, напевно, більшу жіночність.

А ще всі свої костюми Саша робить сама. Вони приголомшливо красиві і складні у виконанні - деякі з них повністю розшиті бісером!

- Це, до речі, зовсім нескладно. У костюмах немає важких лекал або великої кількості деталей, головне - мати ідею і дати простір фантазії.

(Можливість самої зробити костюм - ще один плюс цього виду танцю: і творчі здібності разовьешь, і руки потреніруешь (спробуйте нашити кілограм бісеру!), і гроші зекономиш, адже фабричні костюми коштують дуже дорого).

- Яке місце, по-твоєму, bellydance може займати в твоє майбутнє?

Саша сміється.

- Величезне. Крім того, що я заробляю виступами на життя, я збираюся викладати цей танець.

Ось так. Може бути, через пару років ми запишемося до Саші в школу? І кого-то з нас через пару тижнів муштровкі вона порекомендує для великої сцени .. .

Останнє оновлення ( Субота, 15 травня 2010, 22:19 )