Здоров'я - Жіноче здоров'я

Здоров'я - Жіноче здоров'я

Home Здоров'я - Спосіб життя WELLNESS: ВІД ХОРОШОГО НА КРАЩЕ! : <br> <br>   Здоровий образ ..

WELLNESS: ВІД ХОРОШОГО НА КРАЩЕ! :

Здоровий образ ..

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
З ДОРОВ'Я спосіб життя ... Приївся, банальні слова. Здається, і так непогано живемо: ну і нехай там целюліт, тут поколює, а вранці без трьох чашок кави взагалі не людина. Така цивілізація. Але факти невблаганні - екологія дедалі погіршується, а навантаження на організм ростуть. І якщо наші мами і бабусі могли горіти на роботі, примудряючись виростити здорових дітей, то сьогодні без здорового способу життя і поважного ставлення до себе це навряд чи вдасться. Але як же це важко - контрастний душ і пробіжка замість відпочинку на дивані, хлібці замість шоколадок. Стоп! Ніхто і не говорить про аскетизм і спартанському способі життя!

Здоровий спосіб життя - зараз це називається модним словом Wellness - це, перш за все, шанобливе і любовне ставлення до свого не тільки тіла, але і духу. Це гармонійна, повнокровна життя, що припускає позитивний настрій і відмінне самопочуття. І змушувати себе робити щось насильно вже не буде такою бути. Наше завдання - привести своє існування в гармонію з природою, тобто постаратися доставляти собі улюблені задоволення корисним для здоров'я способом. Звичайно, є такі «задоволення», які зі здоров'ям ніяк не сумісний - наприклад, паління. Що лежить в основі потреби курити? Бажання спілкуватися і виглядати своєї? Укорінена звичка? Потреба заспокоїтися в стресових ситуаціях? Погодьтеся, ці потреби легко задовольнити і іншими способами.

У здоровому тілі - здоровий дух < p> Існує така мудра фраза: «Тіло - це храм душі». Так, так воно і є. І мова не про зайві кілограми, вуграх або зморшках. Подумайте, наскільки досконалий, тонкий і всемогутній цей організм - людське тіло. Наскільки прекрасні його лінії, як воно гармонійно, завершено. Як йому вдається працювати в немислимих умовах. Як природна чоловіча краса і як спокуслива жіноча. Всі оглядки на складки, шорсткості - вигадки виробників косметики, витрати наших комплексів. Немає цього нічого, є тільки людська краса. Спробуйте відчути своє тіло саме так, і утримати це відчуття денечек, оцінивши зміна ваших звичок. Ті, кому вдавалося це зробити, кажуть, що ставлення до себе повністю змінюється.

Їжа перетворюється на священнодійство, і хочеться не запихати в себе локшину, а харчуватися вишуканими здоровими стравами. Коштовність тіла і його здоров'я відчуваються зримо. Яким - незрозумілим чином змінюється ставлення до себе самої. Ти більше не займаєшся сексом в зненавидженої позі, соромлячись сказати про це, не ковтаєш мовчки образи, а робиш те, що тобі подобається. І люди навколо починають ставитися до тебе інакше.

А тепер давайте пройдемося по пунктах і подивимося, що ще хорошого ми можемо зробити для себе (і для майбутніх поколінь, якщо планується народження дітей). < / p>

1. Фізичне навантаження

Обов'язкова вона для всіх, особливо для офісних працівників. Домашня робота з багатогодинним простоюванням біля плити - аж ніяк не рівноцінний замінник бігової доріжки. Рух - це життя. У процесі занять спортом, танцями, плаванням, прогулянок з собакою чи метушні у дворі з дітьми виробляється велика кількість ендорфінів - гормонів щастя, що дають нам відчуття польоту, легкості буття і радості. А ви думали, нам його дає паром булочка або поцілунок? Ні, вони лише сприяють виробленню ендорфінів.

Найголовніше - втягнутися. Звичка виробляється і закріплюється протягом 21 дня. Наше завдання - будь-якими силами 21 день займатися обраним видом спорту. З будь-якими стимулами, під будь-якими приводами. Потім, повірте, втягнеться - за вуха не відірвеш. Ще б пак! Усі «замінюють» ендорфіни курінням, вуглеводами, алкоголем, а ви - розовенько, здорова, активна, щаслива! До речі, в ідеалі занять видами спорту має бути не менше трьох, і від З0 хвилин кожне. Пульс від навантаження повинен досягати 120-130 ударів на хвилину. Не забувайте про розминці, розігріваючим м'язи, розтягуючих зв'язки і заспокійливою заминка.

З чого почати? Лікарі новачкам рекомендують починати заняття спортом з ходьби. Дуже хороший варіант - і повітря, і спорт, і можливість з подругами зустрітися, словом, всі одночасно. Якщо вам важко у виборі, прислухайтеся до себе. Чого не вистачає в житті? Які проблеми з тілом? Чого хоче дує?

Якщо ви маєте потребу в орієнтирах, спокої та зосередженні - займіться йогою.

Проблеми з відчуттям себе жінкою плюс« жіночі »неполадки (найчастіше ці стани йдуть рука в руку, що ще раз доводить цілісність душі і тіла людини) - спробуйте танець живота, він приголомшливо відновлює кровообіг в малому тазі і регулює гормональну систему жінки.

< img width = "10" height = "11" alt = "marker.gif (309 bytes)" src = "http://www.ladyclub.info/uploads/pimg/images/marker.gif" /> Ну а якщо в даний момент сумуєте без сильного плеча поруч, спробуйте масаж і плавання - принаймні, потреба в тактильних контактах буде задоволена корисним шляхом (у наш небезпечний вік це має значення).

2. Свіже повітря

Так, так і ще раз так. У нас завжди є час і можливості, хоча нам здається, що немає ні того, ні іншого. Так, сьогодні ми доїдемо пару зупинок на автобусі, потім заляжем з булкою біля телевізора - треба обов'язково подивитися «Мемуари гейші», «Кінг-Конг», ну і «Амелі» в 15-й раз. А років через 30 - 40 замість черзі на підйомник в горах будемо сидіти в черзі в поліклініку. Це не чорний гумор, це реальність. Як мінімум 40 хвилин у день ми повинні бути на повітрі.

Погодьтеся, це шалено мало, особливо якщо врахувати, що деякі приймають за свіже повітря перебіжку від під'їзду до зупинки маршрутного таксі або до станції метро. Якщо не хочеться бігати, поки всі сидять в теплі, може бути переманити їх на свій бік, заінтригував власним здоровим рум'янцем і блиском очей? До речі, якщо ви не хочете гуляти, бо холодно, боїтеся захворіти, згадайте стару істину - загартовані хворіють рідше, а віруси гинуть на морозному повітрі. Можна згадати рада лікарів: при перших ознаках застуди тепліше одягнутися і піти прогулятися! І це буде ефективніше, ніж сухе повітря теплих квартир і домашнє ковдру.

3. Ми є те, що ми їмо

І цим все сказано. Багато лікарі кажуть, що можна суттєво поправити здоров'я правильним поєднанням овочів, фруктів і інших продуктів, достатньою кількістю чистої води, мінімальним вмістом в їжі вуглеводів і «неправильних» жирів. Ну а взимку, коли гарний імунітет особливо актуальне, варто зробити акцент на кисломолочних та трав'яні чаї.

Не забувайте: реальну користь може принести те, що не суперечить нашим бажанням, переконань і вірувань. І будувати систему здорового способу життя стоїть на основі відповідних, відповідних особисто нам варіантів. У наших силах не обмежувати себе і повірити в те, що відмова від шкідливих звичок, тяга до вдосконалення свого духу і тіла, дбайливе ставлення до себе - це саме те, що нам потрібно!

Останнє оновлення ( Субота, 15 травня 2010, 22:18 )